Мой колега от Испания е приет по спешност в реномирана държава болница с изгаряния по двете ръце и лицето, след инцидент с гореща мазнина.

Също така е изолиран в отделен бокс, тъй като COVID тестът му е положителен, но за съжаление без достъп до тоалетна.

Той твърди, че отношението е под всякаква критика.

И това не е изненада, предвид огромната натовареност на болниците в момента и недостига на персонал.

Колегата ми съобщи за отношение като към престъпник (казва, че му крещят, замерват го с телефона му, не го хранят, не му обясняват, няма къде да извършва физиологичните си нужди, не му пратят тоалет, а той е с 2 бинтовани ръце) и липса на комуникация на английски (той е в България от около 2 месеца и знае много малко български).

След подаване на писмен сигнал към НПО, още на същия ден получих обаждане и пълен отчет какво точно са предприели като действия и каква информация са успeли да получат от медицинския персонал в болницата.

Също така как би могъл да се реши случая.

Естествено всичко е било отречено от медицинския персонал, обяснили са, че пациентът нямал елементарно възпитание (до колкото го познавам това не е изобщо така) и само капризничил и бил свършил физиологичните си нужди на пода, защото не могли на секундата да му осигурят подлога.

В същото време персоналът е кът и няма как да минава някой редовно. Абсурд, след абсурд…

В крайна сметка като вариант за справяне със ситуацията, д-р Йорданов предложи преместване след разглеждане на етапната епикриза на пациента, за да се прецени дали състоянието му позволява да бъде местен.

За щастие, това не се наложи. Изведнъж, след намесата на НПО, колегата ми сподели рязка промяна в отношението към него, каза че се държат нормално, обслужват го, почистват го, грижат се за него и си вършат работата.

Огромно БЛАГОДАРЯ на д-р Йорданов и екипа му за бързата и абсолютно адекватна намеса!

Върнахте ми надеждата, че при нередности в един така уязвим момент за всеки човек, на който му се наложи да лежи в болница, има кой да се намеси и то бързо и да ни защити и спаси!

Защото всички ние имаме право на най-доброто лечение и грижи, а сега знам, че има една силна организация, която се бори да ни помогне да го намерим!

Благодаря Ви от сърце Доктор Йорданов, на вас и на вашия екип!